Caroline Dahlgren

Caroline Dahlgren är en Ystadbaserad, självlärd konstnär med akryl som främsta medium. Hon jobbar också med färgpennor, lera, bläck och blyerts. I framtiden hoppas hon kunna kombinera sin konst med mer berättande medium, såsom animationer, böcker och spel.

Carolines lust att skapa kommer från ett behov att förstå inre och yttre miljöer och känslor. Hon strävar efter att ge rum för frågor, stora och små, i sina bilder. Hon vill forma en plats där karaktären i bilden, och vad den utsätts för, känns personlig och viktig.

Caroline vill att hennes konst ska vara en emotionell upplevelse i samma grad som en visuell. Inspirationen för det visuella uttrycket förnyas ständigt, liksom inspirationen för berättelsen i bilden. Dock är identitet, möten, vilka vi är som människor och varför, grunden i de flesta av hennes verk.

Hennes bilder till projektet UTSATT handlar om både frustration och hoppfullhet. Det svåra i att göra sin röst hörd i en situation man inte styr över, men också hoppet och en önskan om att bli sedd och förstådd.

https://www.carolinedahlgren.com/
https://www.instagram.com/carolinedahlgrenart/
https://www.facebook.com/Caroline-Dahlgren-konst