Erika Givell

Jag har min ateljé på Sjötorgsvägen i en gammal fiskaffär i det fina lilla kustsamhället Mönsterås. Originalgolvet av stenplattor är kvar så också golvbrunnarna. Golvet har jag dock målat guldockra, det skapar en varm och skön atmosfär. Att kliva in där en ruggig höstdag värmer upp både kropp och sinne. Från mina stora fönster följer jag livet och blickar ut över den vackra Mönsteråsviken. På hösten bjuder naturen på fantastiska skådespel när solen går upp över viken och dimman motvilligt löses upp. Det är då jag kommer igång med jobbet i ateljén. Höst, vinter och tidig vår är min ”målarperiod”.

Jag bor med min man Lennart lite längre ut i kustbandet, på vackra Oknö. Här vandrar jag längs kusten och njuter av naturens storhet i stort och smått. Ibland dyker det upp små figurer…

På samma sätt träder olika gestalter fram när jag målar.
När jag tar fram färg och dukar har jag ingen skiss eller förlaga. Jag börjar med tunn och flödande färg. Jag jobbar direkt och intuitivt. Akrylen ger mig möjligheten att få både akvarellens skira transparens och oljans pastosa känsla.
Mina målningar är som meddelanden från mitt innersta. Människor, änglar, och olika sorters djur agerar budbärare.

”Erika Givells konst för oss in i en naturens lustgård. Med ljus och klar färgskala delar hon med sig av en subtil vacker och hemlighetsfull värld. Vad viskar de i den världen? Hur känns vinden mot kinden? Landskapen och människans väsen utforskas med försiktighet och tolkas kärleksfullt och ljust.”  Ylva Hermansson Sköld på Galleri Kosmos i Vadstena

Min målning Jag är Du kan ha flera tolkningar. Jag är du och du är jag, det jag gör mot dig gör jag också mot mig själv. Den kan också handla om att släppa sitt inre fritt och följa sitt hjärta.

Instagram: @givellart
Hemsida: www.givellart.se