Hon sitter hopkrupen på marken på rastgården utanför matsalen. Jag såg henne tidigare när hon kräktes på golvet inne i matsalen. I slamret av alla skedarna. Hur alla skyndar för att få sin mat. Hon är blind och trevar sig fram för att ta sig ut därifrån. Så utsatt och skör. Så mager och sjuk.

Jag hittar henne under en filt i en av sovsalarna några månader senare. Det är tyst och jag hör henne nynna på en sång. Vita betongväggar, trasiga golv, järnsängar på rad.

Med skäl att gråta.

Av sympati med den som haft en sådan otur att från födseln eller genom olycka hamna under så olyckliga förhållanden. Av ledsamhet över den orättvisa och de hemska förhållanden som människor lever i. Instängda i trånga utrymmen med stanken av urin. Mänskligheten visar sig endast stundtals i spåren av en institution. Sorgliga förhållanden och sorgligt är det faktum att mänskligheten fortfarande gör såhär med de svagaste.

Ingen människa ska behöva leva såhär

Om verket:

Namn: Bogica

Material:

Storlek:

Utropspris:

Konstverken säljs och auktioneras ut med utropspris som lägsta pris. Anmäl ditt intresse via email eller telefon – ange namn på verket och lägg ett bud.

Anmäl ditt intresse via mail till: galleri@lozafoundation.org

Skicka ett meddelande

Vänlig ange ditt telefonnummer
Vänlig ange din e-post
Vänlig beskriv ditt ärende
cookies
Var vänlig och godkänn villkoren