Susanne Cederlund

Jag är en färgstark & mångfacetterad konstnär – Varför bara vara i ett fack när man kan vara i flera.

Jag är född i Göteborg, uppväxt i Värmland och idag verksam i Stockholmsområdet.

Jag drömde som ung om att bli konstnär. Kreativiteten har i hela mitt liv varit en stark drivkraft och tagit sig uttryck i olika former, tecknat har jag gjort så länge jag kan minnas.

Jag gick Estetisk utbildning i Karlstad på 80-talet. Målandet lades tyvärr åt sidan efter studier & flytt till Stockholm.

Hösten 2013 blåste jag liv i drömmen om att bli konstnär efter år av prestationsångest, ”jante” & att försöka passa in i den förväntade mallen.

Älskar kontraster, mode & design vilket säkert syns i min konst.
Mina målningar speglar på mitt sätt mina tankar och känslor.
När jag målar är jag helt i nuet och i min egna lilla ”värld”.
Jag älskar det färgstarka men även det stilrena och har inga direkta regler i mitt målande utan gör det som känns bäst i stunden, men jag är en riktig detaljnörd! Vilket bidrar till att en tavla får ta sin tid att växa fram.
Mitt favoritmotiv är ansikten och jag målar även porträtt på beställning. ”Ett ansikte kan säga mycket och förmedla en känsla utan ord”.

Valet att delta i projektet med Loza Foundation var självklart.
Jag vurmar för människor som av olika omständigheter inte är så lyckligt lottade. Loza Foundations arbete o dem de kämpar för tog ett stort grepp om mitt hjärta. Ingen människa ska behöva genomlida sån misär. Jag hoppas att mänskligheten tar större kliv framåt!

Susanne Cederlund
Tfn.0707796496
S.Cederlund Art
https://www.konst.se/scederlund-art